Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile muhteşem binalarda olması kişilerin sevimli kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken enikonu önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanmaı ve uygulamasında temelı ilgi edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Bu doğrultuda devlet de görev veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine akla yatkın bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının muvafık standartlara ve yönetmeliklere şık olup olmadığını yakalamak ciğerin kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa de yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda gestaltdan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve in hayatını asıl düz, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

 ve montajıyla meslekan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı katlaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle hakkındalaştırabilir ve fiyatlarını Yangın Çıkış Kapısı mukayese edebilirsiniz.

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın uçuk bir itmesi ile dâhilen hariçya hak açılmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında tek üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page